Hätää kärsivän rinnalla

H

Hyvinvointi jakautuu epätasaisesti tämän päivän Helsingissä. Yksinäisyys, köyhyys ja osattomuus ovat monen kaupunkilaisen todellisuutta. Samaan aikaan avun tarpeet monimutkaistuvat ja yhä useampi kokee ulkopuolelle jäämistä. Kirkko Helsingissä pyrkii vastaamaan tähän hätään auttamistyönsä eli muun muassa diakonian, perheneuvonnan ja Palvelevan puhelimen avulla.

Meillä on kuitenkin huoli siitä, että kirkko ei tavoita nykyisillä – pirstaleisilla – toimintatavoillamme kaikkia niitä, jotka eniten apua kaipaisivat. Olemme nyt ryhtyneet kehittämään toimintakulttuuriamme, jotta tavoittaisimme heidät entistä paremmin ja käyttäisimme resurssit aiempaa tehokkaammin muun muassa yhteistyöverkostoja tiivistäen.

Kaavailemme paikkoja, joissa olisi ihminen tavattavissa silloin kun murhe meinaa musertaa tai kadunkulkija haluaa muuten huojentaa mieltään. Paikkoja jotka kutsuvat erilaisissa elämäntilanteessa eläviä helsinkiläisiä yhteen ja innostavat tekemään yhdessä. Tavoittelemme toimintaa, jota tehdään yhteisöllisesti asukkaiden omia voimavaroja lisäten. Tämän tyyppistä hyvää työtä tehdään nytkin monella taholla, mutta voisimmeko resursseja yhdistämällä luoda entistä helpommin löydettäviä palveluja ja ottaa koppia niistä, joiden voimat eivät riitä nykysysteemeissä selviämiseen? Tai ehkä olisi mahdollista luoda aivan uusia toimintamahdollisuuksia heidän tuekseen?

Olisiko sinun organisaatiosi kiinnostunut kehittelemään yhteistyötä tältä pohjalta?

***

Kommentoi ideaa tämän sivun kommenteissa tai facebook-ryhmässä

Facebook kommentointi
Siirry työkalupalkkiin