Seurakunta kuoleman kohdanneen rinnalla

S

Kuolema hämmentää ja usein pelottaakin. Kuolema ei ole koskaan rutiinia – ja hyvä niin. Kirkon työntekijöillä on kuitenkin paljon kokemusta, mitä kaikkea surevat omaiset saattavat tarvita. Haluamme olla rinnalla tukemassa ja auttamassa.

Helsingissä haudataan vuodessa lähes 5000 vainajaa. Seurakunnan, hautausmaan, hautaustoimistojen, juhlapalveluiden, kukkakauppojen ja pitopalveluiden tai ravintoloiden yhteinen tavoite on auttaa helsinkiläisiä järjestämään siunaustilaisuus ja muistojuhlat, jotka ovat kuolleen läheisen tahdon oloiset.

Kirkko Helsingissä kehittää nyt nettipalvelua, josta apu löytyy yksin tein. Tästä portaalista tai palvelusta voisi löytyä tietoa esimerkiksi palveluntarjoajista kuten hautaustoimistoista ja catering-firmoista, hautausmaista ja hautapaikoista, siunauskappeleiden ja kirkkojen varaustilanteesta, chat-pappi ja yhteydenottopyyntö, tai ehkäpä hautakynttilöiden tilauspalvelu vaikkapa pyhäinpäivänä tai kuoleman vuosipäivänä. Tulevaisuudessa palveluun voisi itse kukin syöttää toiveitaan omien hautajaistensa järjestelyistä, ja nämä tiedot löytyisivät sitten hyvästä tallesta kuoleman koittaessa.

Ideoita on varmasti paljon enemmän. Olisiko sinun yritykselläsi tai yhteisölläsi mahdollisuuksia tulla kehittämään tämän palvelun sisältöjä ja teknistä toteutusta?

***

Kommentoi ideaa tämän sivun kommenteissa tai facebook-ryhmässä

Facebook kommentointi
Siirry työkalupalkkiin