Luther Plus syksyllä 2017

L

Kirkko Helsingissä etsii syvempää yhteisöllisyyttä ja vaikuttavuutta keskellä toimintaympäristön voimakasta muutosta ja kiristyvää taloutta.

Yhtenä osana tätä toimintakulttuurin muutosta Helsingin seurakuntayhtymä päätti lanseerata täysin uudenlaisen ajattelutavan ja tapahtumakonseptin yhdistääkseen Helsingin seurakunnat, kolmannen sektorin ja yritysmaailman kumppanit, vastatakseen toimintaympäristön muutokseen uusilla ajankohtaisilla ja innovatiivisilla ideoilla sekä tehdäkseen toimintakulttuurin muutoksesta totta kaikille sidosryhmille.

 

Katso uudelta englanninkieliseltä videolta tunnelmia ensimmäisestä Luther Plussasta:

Lokakuussa 2016 Helsingin Mikael Agricolan kirkossa lanseerattiin kirkollisessa kentässä uudenlainen ajattelutapa ja tapahtumakonsepti – Luther Plus: Tilaisuus, jossa etsitään avoimesti yhteistyökumppaneita mukaan ideoiden ja innovaatioiden kehittämiseen laaja-alaisesti Helsingin seurakuntayhtymän toimintaympäristössä.

Tilaisuudessa esiteltiin ja pitchattiin yli 30 ideaa sekä tapahtuman päälavalla että ständeillä erillisessä verkostoitumistilassa kirkon kryptassa.

Tapahtumalle kehitettiin myös digitaalinen alusta: interaktiivinen kotisivu lutherplus.fi, joka kerää yhteen sosiaalisen median keskustelut, jakaa live-videomateriaalin ohjelmasta, sekä videotallenteet picheistä ja toimii yhteydenottokanavana kumppaneille.

Kiinnostus uutta toimintakonseptin lanseerausta kohtaa oli niin suuri, että tapahtuman ilmoittautuminen jouduttiin sulkemaan ennen aikojaan. Tapahtuma oli täynnä sekä sisäistä kohderyhmää että yhteistyökumppaneita. Tapahtumaan osallistui yli 400 henkilöä ja seurakunnat löysivät täysin uusia kumppaneita sekä uusia ideoita ja innovaatioita. Tapahtuman suora videostream 1,5-kertaisti tapahtuman seuraajien kokonaismäärän

Synnytettiin ensi askel uudelle kirkolliselle ilmiölle nimeltä Luther Plus, joka saa jatkoa tulevina vuosina.

Seuraava Luther Plus tapahtuma on tiistaina 26.9.2017. Tällä kertaa kyseessä on Helsingin seurakuntien sisäinen tapahtuma, jossa pohdimme ja syvennämme esiin nousseita ideoita.

Facebook kommentointi
Siirry työkalupalkkiin