Mistä on kysymys?

M

Kirkko Helsingissä muuttuu: 350 000 jäsenen yhteisö yli puolen miljoonan asukkaan kaupungissa etsii nyt kumppaneita, joiden kanssa voidaan entistä paremmin palvella ihmisiä.

Resursseja pyritään saamaan uudella tavalla käyttöön – yhteiseksi hyväksi, kaupunkilaisten kanssa yhdessä tehden. Meillä on paljon mahdollisuuksia ja resursseja, jotka odottavat oman alansa yhteistyökumppaneita ja tekijöitä.

Luterilainen kirkko on  lähtökohdiltaan ollut reformaatiota – muutosta ja kehitystä – jota haluamme nyt omalta osaltamme viedä eteenpäin.

MIKÄ ON LUTHER PLUS?

Luther Plus on innostava innovaatioiltapäivä. Luther Plus kokoaa yhteen helsinkiläisiä toimijoita: esimerkiksi yrityksiä, kansalaisjärjestöjä, kaupungin edustajia, innovaattoreita eri tahoilta sekä Helsingin seurakunnat ja muut kirkolliset toimijat.

Helsingin seurakunnat kehittävät toimintaansa ympäristössä tapahtuvien muutosten mukaisesti. Toimintakulttuurin muutoksen kuusi keskeistä periaatetta ovat:

I  Toimintaa ohjaa helsinkiläisen tarve.

II  Etsitään hädänalaisimmat. Mennään sinne, mihin muut eivät mene.

III  Ollaan enemmän yhdessä.

IV  Reagoidaan rohkeasti ja ripeästi.

V  Varustetaan työntekijät uuteen toimintakulttuuriin.

VI  Käytetään tiloja monipuolisesti

Seurakunnille yhdessä yhteistyökumppanien kanssa on varattu niin aikaa kuin rahaa kolmen vuoden aikana toimintakulttuurin muutoksen periaatteita toteuttaviin, innovatiivisiin ja uutta kehittäviin hankkeisiin. Luther Plussassa pitchataan ensimmäiset kehittämisideat. Tule kuulolle, osallistumaan ja verkostoitumaan. Kuulemme mielellämme, millaisia ajatuksia tällainen yhteistyöavaus organisaatiossasi herättää ja mitä mahdollisuuksia siinä näet.

 Osallistu keskusteluun

Kysy lisää

Siirry työkalupalkkiin